Helsinki Fashion Week –
muotimaailman suunnannäyttäjä

Suomalaisia on pitkään kutsuttu tuulipukukansalaisiksi – ja syystä. Meille on tärkeää funktionaalisuus ja saatavuus. Tämä näkyy sekä käyttäytymisessämme kuluttajina, että digitaalisessa kehityksessämme ja tehokkuudessamme. Ennen kaikkea Suomea ylistetään ja kehutaan ulkomailla, sillä maassamme on luotu tehokkaita toimintamalleja, joita otetaan laajalti käyttöön ympäri maailmaa.  Viime vuosina Helsingin Muotiviikot – Helsinki Fashion Week – on puhuttanut rajojemme ulkopuolella, sillä muotiviikkomme eroaa totaalisesti siitä, mitä se on muualla. Helsinki Fashion Week pistää kuluttajat etusijalle ja pyrkii muuttamaan muoti -käsitteen Suomessa ja maailmalla.

HFW uskoo ja tukee voimakkaasti kestävää kehitystä. Se on tärkeä osa ja suuri tekijä ympäristöllemme ja yhteiskunnallemme. Kestävän kehitykseen toki vaikuttaa moni tekijä, ei pelkästään vaatteet ja trendit. Haluamme omalta osaltamme lisätä avoimuutta ja läpinäkyvyyttä kuluttajien, suunnittelijoiden, valmistajien sekä yhteistyökumppaneidemme kesken. Jokainen  eistä kantaa velvollisuuksia ja tekee päätöksiä jossain määrin tuotteen tai palvelun elinkaaren aikana.

Olemme ainoa alamme yhdistys, joka tarjoaa avoimen tapahtuman sekä kuluttajille, että tuo kansainvälistä näkyvyyttä, mediaa ja ostajia ympäri aailmaa: Yhdysvalloista, Iso-Britanniasta, Kiinasta, Etelä- Koreasta, Euroopasta esim. Ranskasta, Italiasta, Saksasta, Venäjältä ja Arabiemiraateista . Me uskomme, että suomalaisilla suunnittelijoilla on potentiaalia kilpailla näillä kansainvälisillä markkinoilla.

Samaan aikaan olemme myös kuulleet suunnittelijoiden huolen siitä, miten kotimaisten merkkien vienti ja näkyvyys jäävät suurbrändien jalkoihin, Suomella kun ei ole mainetta muotimaana ulkomailla. Tässä HFW on tehnyt aloitteen: tarkoituksemme on kasvattaa kotimaisten merkkien näkyvyyttä, edistää verkostoitumista ja luoda uusia mahdollisuuksia, sillä kuluttajat vaativat muotia, joka on käytännöllistä ja laadukasta. He haluavat saada rahalleen vastinetta ja tehdä oikeita ostopäätöksiä. Juuri tätä on Helsinki Fashion Week.

Helsinki Fashion Week tarjoaa suunnittelijoille täyden alustan tuoda brändejään esiin; tarjoamme heille maksuttoman osallistumisen muotiviikolle. Meille on tärkeää, että visiotamme tukevat brändit ja suunnittelijat osallistuvat viikon kestävään tapahtumaan. Tehtävänämme on kuunnella kuluttajia, ja tuoda esiin sitä mitä nämä haluavat. Kuluttaja haluaa tehdä oikeita valintoja, ja meidän tehtävänämme on näyttää heille brändejä ja suunnittelijoita joita he eivät ehkä vielä tunne.

HFW haluaa tuoda tärkeät aiheet pinnalle ja vaihtaa muodin päättäjien paikkaa. Kuluttajat ovat tänä päivänä viisaampia ja valistuneempia: digitalisaation ansiota he osaavat etsiä totuutta ja vaihtoehtoisia näkökantoja verkossa sekä käydä keskustelua samanmielisten ihmisten kanssa.

Helsinki Fashion Weekin maine ja tunnettuus kasvaa vuosi vuodelta. Haluamme tehdä yhteistyötä yritysten ja niiden tahojen kanssa, jotka jakavat samaa visiota ja pyrkivät muuttamaan maailmaa askel kerrallaan. Vastuullamme on tarjota tuotteita japalveluita jotka edistävät yhteiskunnallista, ympäristöystävällistä ja taloudellista toimintaa. Sen kuuluu olla normi. Kuluttajan ei pitäisi miettiä ja murehtia, miten ja missä hänen käyttämänsä vaate on tehty ja paljonko ompelija sai palkkaa. Tämä on muotiteollisuuden tehtävä: olla reilu ja huolehtia omasta toiminnastaan, ja arvostaa jokaista ihmistä joka on ollut tekemisissä tuotantoketjun kanssa siitä hetkestä, kun vaatekuitu on luotu siihen saakka, kun kuluttaja päättää luopua vaatekappaleesta ja viedä sen kierrätykseen.

Olemme voittoa tavoittelematon organisaatio, joka kutsuu kuluttajat, suunnittelijat, ostajat ja median käymään keskustelua ja kauppaa keskenään. Missiomme on yhdistää vaatteen ja muodin elinkaaren päättäjät ja mahdollistaa vaateteollisuuden vallankumous, jollaista maailmamme ja maamme kaipaa.

www.helsinkifashionweeklive.com

edgedoll.com